הצגה עצמית נתפסת כמשהו שצריך לגמור מהר כי היא לוקחת זמן, תופסת מקום, אולי אפילו משעממת. אז אנחנו אומרות אותה מהר, מקצרות, משטיחות, ואז מקצרות עוד קצת. אבל אולי דווקא הצגה עצמית מלאה, שנאמרת בבהירות ובגאווה, יכולה ליצור יותר אמון, להעמיק את השיחה שתבוא אחריה, להפוך אותנו לאנושיים וקרובים יותר, ואפילו לתת השראה וערך ממקום לא צפוי?
גלית אקרמן ברש מספרת שהיא הייתה פעם קצרת סבלנות ושיפוטית, אבל למדה (בדרך המעניינת, כמו שתשמעו מייד) שלכל אחת ואחד יש סיפור, ושכל סיפור שאנחנו שומעים עוזר לנו לארגן עוד קצת את הסיפור של עצמנו. הצגה עצמית, היא אומרת, קשורה לסיפור החיים השלם שלנו ויכולה להיות רגע של חיבור אמיתי, גם אם היא אמורה להיות רק "מקצועית".
בפרק 25 של ביסמוט ויפרח – הפודקאסט שייתן לך אומץ, שאלנו אותה למה צריך אומץ כדי להציג את עצמנו, איך לחבר את כל החלקים שלנו לסיפור אחד, ולמה כדאי להביא לקדמת הבמה דווקא את החלקים שחשבנו להסתיר. ולקינוח: ארבעה עקרונות להצגה עצמית טובה, כולל תרגול שלנו בזמן אמת.
על מה דיברנו
1. האומץ לקחת מקום, להתבלט, לקחת זמן של מישהו אחר
2. הקשר בין הסיפור השלם שלנו להצגה העצמית שלנו – אילו חלקים אנחנו מביאות לקדמת הבמה ואילו לא, ואולי כדאי דווקא כן ליצור דמות עגולה ומגוונת עם חלקים שלא חשבנו שיכולים לעניין או לתת ערך
3. יצירת אמון וחיבור דרך הצגה עצמית
4. איך אחרים יכולים להיעזר בסיפור שלנו כדי להבין משהו לגבי הסיפור שלהם
5. הצגה עצמית טובה ומלאה נותנת דוגמה אישית והשראה לאחרות
6. אפשר להיעזר במישהי אחרת שתציג אותנו ותראה לנו את הסיפור שלנו
7. כדאי להתאמן ולהתכונן להצגה עצמית, בעיקר בפורומים שחשוב לנו להעביר מסר מסוים
עקרונות להצגה עצמית טובה
1. קרדיטציה – להיות גאות ולהגיד בגאווה ובירור מה השגנו, אנשים שואלים מי אנחנו ששווה להקשיב לנו, צריך לענות על זה מהר ובהתחלה
2. שיטת האקורדיון – להתאים את אורך ההצגה העצמית לקהל, לסיטואציה ולמטרה
3. סוד הספציפיות – לתת דוגמאות, מספרים ושמות
4. לשלב רלוונטי ובלתי צפוי (ורד מוסנזון) – גם לתת מידע חשוב וגם להפתיע, לתת טוויסט
5. לעוף על עצמך, אבל באנושיות
קישורים רלוונטיים
Comentários